Given hit;)
Kakan jag bakade häromdagen blev en riktig hit:)
Den är redan slut kan jag säga och jag som brukar
vara den som äter mest när det finns kakor och liknande
hann bara äta typ två, tre bitar. Jeffrey och hans kusin
älskade den. "The cake of all cakes" sa Wole haha.
Jag använde inte florsockret, främst för att jag inte
hade nåt hemma men även för att jag gillar inte när
det är för mycket socker i kakor, jag brukar oftast ta
mindre socker än det som står. Det blir så sött ändå.
Sen är det ju olika från ugn till ugn också hur länge
kakan ska stå inne. Jag fick ha min inne längre.
1kaka
150g mjukt smör
1dl strösocker
2dl florsocker
4 mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½tsk malen kanel
½tsk malen ingerfära
1 nypa salt
75g pekannötter
Smör & bröd till formen.
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa smör, strösocker och florsocker vitt och krämigt.
3. Mixa bananerna till en pure och rör ner i smeten,
tillsätt äggen.
4 .Blanda de torra ingredienserna med hela pekannötter
(spara några att strö över) och vänd försiktigt blandningen i banansmeten.
5. Fyll en smord och bröad avlång form med smet och grädda i mitten av
ugnen i ca 30min. Prova med sticka den ska inte vara kletig.
Mums, detta måste jag prova att baka låter supergott!
KRAM
ja det är jättebra att dom tog det seriöst, får se vad ultraljudet visar imorgon!
liknar en kaka som min mamma brukar baka fast med äppel bitar i.