Middagstips
Idag lagade jag en ny rätt. Blev jättemumsigt:)
Kom ihåg då att jag inte är nån sensation i köket;)
Ingredienser:
(för 5-6)
2 färska kycklingar à ca 800 g. Jag använde kycklingfilé.
1 1/2 citron, skalet
ca 9 dl vispgrädde
1 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 1/2 burk fransk ljus dijonsenap à 142 g
1-2 msk smör
3-4 krm salt
Man får ju anpassa receptet efter hur många man är;)
Tillbehör:
Buljongkokt ris
Tillredning:
Sätt ugnen på 275 °c.
Placera fileérna på en smord plåt och fördela senapen över.
Sätt plåten i ugnen i ca 20 min.
Tvätta och borsta citronerna noga. Riv med rivjärn. Det är viktigt att så lite
vitt som möjligt följer med. Blanda citronskal, peppar och grädde i en rymlig
kastrull. Koka upp och koka ihop 5-10 min tills grädden börjar tjockna men
ändå ca 2/3 återstår. Tag fileeérna från ugnen. Lägg ner dem i gräddkoket.
Se till att all senap följer med och skrapa ur plåten väl. Koka fileèrna färdiga i
grädde 10-15 min. Ej för stark värme för att såsen inte ska bränna fast i botten.
Koka ihop den ytterligare några minuter om den verkar för tunn. Smaksätt med
salt. Runda av och tona ner pepparsmaken genom att vispa i en liten klick smör.
Servera med ris.
Man kan sila av såsen om man inte vill ha den rivna citronen med. Jag gjorde
det inte.
Mumma.. påminner lite om en gambiansk rätt, Yasa, bara lite vinäger och lök så är det typ samma..
MAILA MIG LÖSENORD TACK!
Kram
Mrs Mulatt: *dregel* Yassa är bara min favvorätt;)
Will do! Kram
Så så gott!! Har käkat Domoda också?? Det är en rätt jag aldrig tröttnar på... =)
Mrs Mulatt: But of course;) Jag har aldrig gillat jordnötssmör eller jordnötter i mat men domoda gillar jag:) Fast inte för ofta hihi.